Ontwerpwedstrijd 071 Nieuwe Parels voor Leiden

Update: belangrijke nieuwe informatie over de prijsvraag

!!! Update 23 oktober 2018 !!!

De inzendtermijn is enkele dagen opgeschoven en de voorwaarden waaraan een inzending moet voldoen zijn aangescherpt. Ook is het email-adres voor inzendingen gewijzigd. Download deze pdf met alle belangrijke informatie en antwoorden op de gestelde vragen.

Stichting Archiscienza en RAP Leiden presenteren: de 071 Nieuwe Parels Prijsvraag

15 oktober 2018

Stichting ArchiScienza en RAP Leiden lanceren vandaag, 15 oktober 2018, een ontwerp- en ideëen prijsvraag voor het project 071 Nieuwe Parels.

Het project 071 Nieuwe Parels is een initiatief van Stichting ArchiScienza. Samen met een team van onderzoekers en architecten zocht en vond zij 71 plekken in Leiden waar een bijzondere architectuur interventie mogelijk is. Op zo een plek zou een parel kunnen groeien: een hoogwaardig ontworpen woning op een unieke plek in Leiden. Mettertijd moet een parelsnoer ontstaan van spannende architectuur, dat door middel van particulier opdrachtgeverschap tot stand is gekomen. De 71 plekken zijn verzameld in een boekje dat je gratis kunt downloaden. Download hier het boekje.

Verzamelen van ideeën

De eerste versie van het boekje is gemaakt om de nieuwe raadsleden en het nieuwe college te overtuigen. Daarom staan er veel gegevens over de bestuurlijke aspecten van realisatie van de Parels in. Die overtuigingspoging heeft geholpen. Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden omarmt het plan. Begin 2019 wordt het plan officieel gelanceerd met een nieuwe versie van het boekje, afgestemd op de potentiële parelvissers en architecten. In die uitgave nemen we een catalogus op van mogelijkheden en ontwerpen, met vermelding van de namen van de architecten(bureaus). Op deze manier krijgen alle belanghebbenden een beter en aansprekender beeld van het plan van de 071 Nieuwe Parels voor Leiden.

De Prijsvraag

  • Kies uit het boekje 071 Nieuwe Parels een of meerdere locatie(s) waar je een ontwerp voor wilt inzenden.
  • Ontwerp een aansprekend, baanbrekend, architectonisch hoogstaand, vernieuwend en voor bewoners en omstanders aangenaam en comfortabel gebouw.
  • Voeg bij je inzending een schets, collage of rendering toe, die overeenkomt met de foto van de locatie in het boekje.
  • LET OP: GEWIJZIGD – Lever je schetsplan digitaal in, uiterlijk op 19 november 2018, 13.00 uur, via info@nieuweparels.nl met als onderwerp “inzending Prijsvraag 071 Nieuwe Parels”
  • Eventuele vragen n.a.v. de prijsvraag kunnen ook via dit mailadres gesteld worden.

De Prijs

Naast het hieronder vermelde prijzengeld, maken deelnemende ontwerpers zoals gezegd kans om gepubliceerd te worden in het nieuwe boekje. Dit vergroot uiteraard ook de kans op realisatie van het ingezonden ontwerp.

1e prijs: 3000 euro
2e prijs: 2000 euro
3e prijs: 1000 euro

Voorwaarden

  • Een vakjury beoordeelt de inzendingen
  • Je geeft door mee te doen toestemming je ontwerp op te nemen in het nieuwe boek 071 Parels voor Leiden, met vermelding van je naam.
  • Je hebt geen claim op de gekozen locatie.
  • RAP Leiden en ArchiScienza streven ernaar alle ingezonden plannen op te nemen in het boekje; zij voorbehouden zich het recht keuzes te maken.

Download persbericht als pdf

Sluit Menu