Open Huis: Nucleus in Leiden BioScience Park

Nucleus, zo heet het fonkelnieuwe gebouw van BaseClear in LBSP. Op Vrijdag 7 december organiseert RAP Leiden samen met architecten Popma & Ter Steege eenmalig een rondleiding. Nieuwsgierig? Toegang: Gratis. Aanmelden via deze link verplicht

Popma ter Steege Architecten (PTSA) heeft op het Leiden Bio Science Park het gepolijste Nucleus Building gerealiseerd. In opdracht van DNA pionier BaseClear is een gebouw ontwikkeld met zowel high-tech laboratoria als uitnodigende ontvangstruimtes dat nadrukkelijk de verbinding aangaat met de omringende campus.

Optimistiche architectuur

Het Nucleus Building  is het eerste grootschalige project dat is gerealiseerd door het opkomende Popma ter Steege Architecten. Vanuit Leiden werkt het bureau naar eigen zeggen aan “heldere, comfortabele en optimistische architectuur, ontworpen voor de waarde voor de lange termijn.”  Die eigenschappen zijn onmiskenbaar van toepassing op Nucleus en als architectuurcentrum hopen we uiteraard in de Leidse regio nog veel meer van deze architectuur attitude te zien.

Minimalistische Must See

Vestig tijdens de rondleiding op 7 december je aandacht op de lange zichtlijnen, het aanwezige licht en het open karakter dat door heel Nucleus voelbaar is. En bedenk dat de architecten dit allemaal met ‘minimale middelen’ hebben weten te realiseren. “Gebouwonderdelen zoals de gevel en de staalconstructie zijn ver doorontwikkeld om ze met zo min mogelijk materiaal te kunnen uitvoeren. Het uiterlijk van het gebouw is een gepolijst resultaat van deze wijze van denken.”

Meer over BaseClear

Meer lezen over ‘de pioniers’ van BaseClear en hun activiteiten in het Leiden BioScience Park?
Bekijk dit artikel in het Leidsch Dagblad (datum 11 oktober 2018).

Sylviusweg 71, Leiden, Nederland

7 december 2018

16:45

18:15

Toegang: Gratis
Aanmelden verplicht

Sluit Menu