Bijeenkomst herontwikkeling Pesthuis Complex

Nieuwe bestemming voor een Leids icoon

Het monumentale Pesthuis wordt sinds jaar en dag gehuurd door Naturalis Biodiversity Center. Met de nieuwbouw van het museum zal aan deze huurperiode in 2019 een einde komen.

Het hele complex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf en zij is voornemens het Pesthuis te verkopen. Samen met de gemeente Leiden heeft het Rijk nagedacht over een herontwikkeling van het complex. Dit heeft geresulteerd in een nota van uitgangspunten voor een toekomstige ontwikkeling.

De gemeente en het rijk willen deze nota graag delen met betrokkenen, geïnteresseerden en bewoners van de stad en hierover met hen van gedachte wisselen om de uitgangspunten aan te scherpen, te verbeteren en gezamenlijk te komen tot een nota die door de gemeenteraad kan worden vastgesteld

U bent van harte welkom op Dinsdag 13 maart om 19.00 uur in het Pesthuis, Pesthuislaan 7 te Leiden.

Na een aftrap van wethouder Robert Strijk, presenteren het Rijksvastgoed bedrijf en de Gemeente hun visie over de betekenis van het Pesthuis complex voor de stad en welke uitgangspunten en voorwaarden zij aan de nieuwe eigenaar mee willen geven.

De avond wordt geleid door Co Vrouwe – Co Vrouwe is manager Vastgoed en Ontwikkeling van woningcorporatie Ons Doel geweest en bestuurslid van het RAP – en hij zal u uitdagen om kritisch te zijn en uw wensen en gedachten kenbaar te maken over een nieuwe bestemming voor dit monumentaal complex.

Sluit Menu