RAV Hollands Midden – 2012

ga terug

of zoek

  • Gebouwfunctie

  • Bouwstijl

Architect:

VVKH Architecten, Gerrit-Jan van Rijswijk

Opdrachtgever:

Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden

Bouwjaar:
2012
Fotografie:

Roos Aldershoff

Vondellaan 43, Leiden, Nederland

Een voormalige showroom voor auto’s is geheel verbouwd en geschikt gemaakt voor de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Hollands Midden . Aan de zijde van de Vondellaan is een klein ambulancemuseum ingericht, dat op afspraak te bezichtigen is. Aan de spoorzijde is een nieuw kantoorgebouw gemaakt met een modern opleidingscentrum.

De Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden heeft gekozen voor hergebruik van een voormalige showroom voor de uitbreiding en samenvoeging van hun activiteiten. De belangrijkste functie  van de RAV HM is de Ambulance Dienst. De ambulances staan in “Le Mans” opstelling. Dit is een opstelling waarbij de voertuigen aan de voorzijde van het pand door één deur uitrukken. Via de achterzijde komen de ambulances weer terug.

Op de bestaande hal is, aan de spoorzijde, een nieuw kantoor met opleidingscentrum gebouwd. Hierdoor heeft het gebouw ook aan het spoor, waar dagelijks vele duizenden reizigers op uitkijken, een gezicht.

De balkons zijn gemaakt van geperforeerde aluminium beplating. Bij het ontwerp van de balkons is een subtiele draaiing in de gevel aangebracht die het gebouw een bepaalde dynamiek geven. De diverse vlakken van de balkons zijn voorzien van  verschillende perforaties. Het balkon bij de kantine is verder “uitgetrokken” waardoor op die plek een mooi terras is ontstaan.

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN!

ga terug

of zoek

  • Gebouwfunctie

  • Bouwstijl

Sluit Menu