loader

Bezoek van twee nieuwbouw scholen

Open huis #8 Terug in de schoolbanken

14 december 2016

  |  start 15:00 uur

Het ene schoolplein is het andere niet

Open Huis #8! Op woensdag 14 december neemt RAP Leiden je mee naar twee gloednieuwe schoolgebouwen in de Leidse regio. We gaan van schoolplein naar schoolplein, op de fiets zoals gewoonlijk. De twee Leidse projecten die we bezoeken zijn: het nieuwe ID College en ROC Leiden aan de Breestraat van Mecanoo en het Driestar College aan de Vennemeerstraat / Kagerstraat van RoosRos Architecten. Deelname is gratis, aanmelden verplicht:

AANMELDEN

Start: 15.00 uur bij het Driestarcollege.
Einde: 17.30 uur op de Breestraat.

RoosRos: iets met onderwijs

Wie de projectenpagina van RoosRos bekijkt ziet direct dat ze ‘iets’ hebben met scholen en leeromgevingen. Ze realiseerden de laatste jaren al meerdere onderwijsgebouwen, steeds met een geheel eigen en uniek ontwerp. “Het nieuwe Driestar College gaat samen met het sportgebouw en het naastgelegen Da Vinci College een ensemble vormen. De nieuwe gebouwen en het plein zijn opgetild, zodat eronder ruimte ontstaat voor de fietsenbergingen van beide scholen en de parkeergarage.” (Bron: Architectenweb)

Mecanoo in de Bree

Op 10 oktober opende burgemeester Henri Lenferink het nieuwe gezamenlijke schoolgebouw van ID College en ROC Leiden in het hart van de stad. Het gebouw is ontworpen door Mecanoo (geprezen om bijzondere projecten zoals deze) en gebouwd door de GiesbersGroep. Het ontwerp past prachtig bij de nieuwe allure van het gebied, dat deze jaren een flinke ruimtelijke opwaardering krijgt. Dit project zorgt bovendien voor een extra verbinding tussen de Breestraat en de Boommarkt aan de achterzijde van de school. Meer over het gebouw vind je hier.

 

Deze pagina delen met je vrienden? Graag!