loader

Presentatie, fietstocht en rondleiding o.l.v. architect Marcel van Dijk

Open huis #7 Op pad met Marcel van Dijk

15 oktober 2016

deur open 13:15 uur  |  start 13:30 uur

Architectenburo Marcel van Dijk vof, Deutzstraat 19, 2342 AC Oegstgeest

Lezing & rondleiding door Marcel van Dijk

Op 15 oktober organiseert RAP Leiden een lezing door en bij architect Marcel van Dijk. Hij vertelt over 2 bijzonder projecten in de Leidse regio: de restauratie van de ‘starttoren‘ bij de Kaag en de uitbreiding van begraafplaats Groene Kerk in Oegstgeest. Na de presentatie springen we gezamenlijk op de fiets om de prachtige tuinen van Groene Kerk te bewonderen. A.U.B. AANMELDEN

Een straat vol herinneringen

“Ik ben nu 23 jaar architect in deze stad en er staat inmiddels een indrukwekkende rij archiefdozen in de kast die als huizen naast elkaar een lange straat vormen. In iedere doos zitten herinneringen aan mensen, ideeën, wensen, schetsen, ontwerpen en verbouwingsprocessen. Het blijft mij mateloos boeien om bij iedere nieuwe klant weer iets nieuws te creëren aan de hand van hun unieke wensen in iets dat blijvend is en een toevoeging zal zijn aan hetgeen er al is.” (Marcel van Dijk – bron Renzocandido.nl)

Eerst een lezing en dan op de fiets

We starten om 13.30 uur op het kantoor van Marcel van Dijk met een lezing over de geschiedenis – en de restauratie – van de starttoren bij Kaageiland, op het terrein van de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag. Het bureau van van Dijk bracht dit ‘landmark’ onlangs op elegante wijze terug in de originele staat. Aansluitend geeft hij een korte presentatie over de voorgeschiedenis van de uitbreiding van begraafplaats Groene Kerk in Oegstgeest. Daarna pakken we de fiets om het groene ontwerp met eigen ogen te aanschouwen. En Marcel fietst natuurlijk mee! Deelname is gratis, wel vragen we of je je wilt aanmelden.

Info in het kort

Locatie: Architectenburo Marcel van Dijk vof, Deutzstraat 19, 2342 AC Oegstgeest
Kosten: deelname is gratis. Hier aanmelden.
Aanvang: 13:30 (verzamelen vanaf circa 13:15 voor de deur.
Duur: ca. 2 à 2,5 uur (deelname aan alleen lezing of alleen bezoek is mogelijk).

quote RAP Leiden

"Voor mijn vak is het fascinerend om in een stad als Leiden te werken, om telkens weer een stukje aan de geschiedenis van de stad te mogen toevoegen. "

Marcel van Dijk

Deze pagina delen met je vrienden? Graag!