loader

in gesprek met de stad

Stadscafé #4 Het D Woord

23 november 2016

deur open 19:45 uur  |  start 20:00 uur

Stadhuis (atrium)

RAP leiden

Stadscafé #4: Het D Woord*

*De D van Duurzaamheid, uiteraard. 

Kan Leiden mooier worden, en duurzamer tegelijk? Kom naar Stadscafé op woensdag 23 november in het Stadhuis en praat mee! Start 20.00 uur. 

Tijdens Stadscafé #4 onderzoekt RAP Leiden samen met experts en het publiek hoe we de duurzaamheidsopgave kunnen gebruiken om de stad en regio mooier te maken. Kunnen we vandaag nog keuzes maken die morgen ons karakter versterken? Dit grote vraagstuk lossen we in anderhalf uur tijd op, tijdens Stadscafé #4 Het D Woord – op woensdag 23 november. Kom naar het Stadhuis en praat mee!

Is duurzaam per definitie mooi?

Kunnen we als stad en als regio vandaag nog keuzes maken die morgen ons karakter versterken? Bijvoorbeeld door te kijken naar de rollen die erfgoed, architectuur en lokale overheden spelen in het verhaal. Dit grote vraagstuk lossen we in anderhalf uur tijd op, tijdens Stadscafé. We onderzoeken samen met experts en het publiek hoe we de duurzaamheidsopgave kunnen gebruiken om de stad mooier te maken. Hoe we daarvoor ontwerp, innovatie en technologie in kunnen zetten, zodat het er allemaal ook nog een beetje okay uit ziet straks.

Gasten - Stadscafé #4 Het D Woord

RAP leiden

Eveline Botter

verduurzamer

RAP leiden

Fonz Dekkers

Industrieel ecoloog

RAP leiden

Mathias Lehner

architect en moderator Stadscafé

De gasten

Eric Frijters

Hoe ziet deze regio er over twintig jaar uit? Eric Frijters van FABRIC is te gast in het Stadhuis op 23 november. Hij vertelt over zijn bedrijf FABRIC, met zijn ‘door kennis gestuwde ontwerpen’. Maar Stadscafé vroeg hem ook om specifiek te kijken naar de Leidse regio. Welke kansen levert technologische vooruitgang op het gebied van duurzaamheid op, in een historische stad als Leiden? Gelukkig is hij geen onbekende in deze contreien: Frijters was als duurzaamheidexpert o.a. betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie.

Fonz Dekkers

De tweede expert bij Stadscafé #4 is Fonz Dekkers. Fonz is van huis uit een industrieel ecoloog en vanuit die rol heeft hij gewerkt als strategisch adviseur duurzaamheid bij verschillende lokale overheden. Momenteel is hij directeur van het Global Sustainability Solutions Services-programma van de Arizona State University in Europa (wat vind hij eigenlijk van de plannen van Tesla?). Maar het drukst is hij met zijn recente betrekking bij het Hoogheemraadschap van Rijnland en zijn onderzoeksbureau EVOLV, dat o.a. betrokken is bij de energievisie van de gemeente Leiden.

Eveline Botter

Eveline Botter is afgestudeerd bouwkundig ingenieur en bouwfysicus en momenteel werkzaam voor de gemeente Leiden als ‘verduurzamer‘: ja dat is echt iets! Ze vertelt ons wat dat dan precies is en legt ook uit hoe het kan dat zij in een van de duurzaamste huizen in de regio woont. Een huis dat er van binnen en van buiten ook nog eens goed uit ziet!

En verder

En verder hebben we ondernemers met duurzame producten, bijzondere live muziek, een live cartoonist en hopelijk veel mooi gesprekken en debat tussen onze gasten, moderator Mathias en jou.

Deze pagina delen met je vrienden? Graag!