loader

in gesprek met de stad

Stadscafé #5 Go Campus!

8 maart 2017

deur open 19:30 uur  |  start 20:00 uur

Scheltema, Marktsteeg 1 te Leiden (Let op! Stadscafé is verhuisd).

Stadscafé #5: Go Campus

Op woensdagavond 8 maart organiseert RAP Leiden het vijfde Stadscafé. Tijdens deze avond, die voor het eerst plaats zal vinden in Scheltema Leiden,  gaat RAP Leiden in gesprek met experts en het publiek over het gekozen thema: ‘De Leidse Campus’. Zorg dat je erbij bent en praat mee! Start 20.00 uur.

Ruimte voor innovatie

Van oudste universiteitsstad naar meest innovatieve stad, mede door veranderingen binnen de campus. Tijdens dit Stadscafé gaan we dieper in op de ontwikkelingen rondom de binnenstedelijke campus, het Witte Singel Complex, en het Bio Science Park.

Op woensdagavond 8 maart gaan we in gesprek met ondernemer Barbara Hunnhuber, stedenbouwkundige Cor Geluk en Esther Gramsbergen (architect en assistent professor aan de TU Delft). We verdiepen ons in het ontstaan van campussen en er wordt onder meer ingegaan op de campus als ontmoetingsplaats, binnenstedelijke universiteitencomplexen in Nederland en het lopende project ‘Starters van Bio Science Park’. NRC-redacteur Gijsbert van Es en Pieter van der Straaten (beide werkzaam bij Gemeente Leiden) zullen deze avond de actuele ontwikkelingen m.b.t. het thema presenteren door middel van een zogenaamde Pecha Kucha, oftewel een verhaal in 20 beelden.

Gasten - Stadscafé #5 Go Campus!

RAP leiden

Barbara Hunnhuber

Projectmanager 'Starters Bio Science Park'

RAP leiden

Cor Geluk

stedenbouwkundige

RAP leiden

Gijsbert van Es

redacteur NRC & medewerker Gemeente Leiden

RAP leiden

Mathias Lehner

architect en moderator Stadscafé

RAP leiden

Michel Leenders

directeur vastgoed Universiteit Leiden

RAP leiden

Pieter van Straaten

programmamanager innovatie en adviseur strategische vraagstukken Gemeente Leiden

De gasten

Barbara Hunnhuber

Barbara is projectmanager van ‘Starters van Bio Science Park’. Een project dat zich actief bezig houdt met start-ups op locatie Bio Science Park. Barbara zal tijdens dit vijfde Stadscafé meer vertellen over het project en het publiek laten kennismaken met een van de start-ups. Ze zal deze avond toelichten wat de belangrijkste argumenten zijn voor Life Science Starters om zich te vestigen op het Bio Science Park,  zoals het aanwezige netwerk en ‘know-how’, de sterke community en de flexibele laboratoriumfaciliteiten.

Cor Geluk

Cor Geluk, van bureau Juurlink + Geluk,  is stedenbouwkundige en ontwerpt met zijn bureau al jaren diverse campussen in Nederland en het buitenland. Hierbij maken zij analyses van met name universiteitscampussen en bedrijfscampussen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Analyses zoals deze staan niet op zichzelf, maar zijn veelal gekoppeld aan de eigen visie op de Campus Woudenstijn in Rotterdam en de High Tech Campus in Eindhoven. Momenteel werkt Cor met zijn bureau aan een boek waarin uitgebreid wordt onderzocht hoe diverse campussen werken. Tijdens het Stadscafé gaat hij dieper in op het begrip ‘campus’: wat zijn campussen, hoe zijn ze ontstaan, welke modellen zijn er, wat is de relatie met de stad en hoe werken ze als ontmoetingsplaats.

Esther Gramsbergen

Esther Gramsbergen is architect en werkzaam bij TU Delft als assistent professor architectuur. Na haar studie aan de TU Delft heeft zij bij verschillende bedrijven als architect gewerkt. Sinds 1999 is zijn werkzaam bij de TU Delft waar ze naast het doen van onderzoek ook les geeft. Zij zal deze woensdagavond vertellen over binnenstedelijke universiteitencomplexen in Nederland en zal hierbij een vergelijking trekken tussen het Witte Singel Complex en het universiteitencomplex op Roeterseiland in Amsterdam. Dit doet zijn o.a. naar aanleiding van een publicatie die zij samen met Roberto Cavallo deed. Tevens zal zij deze avond ingaan op de visie van TU Delft-studenten m.b.t. het  nieuwe complex aan de Witte Singel, waarbij alternatieven en het ideaalbeeld van de studenten zelf besproken worden.

Michel Leenders

Michel is directeur vastgoed bij de Universiteit Leiden en is onder meer gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling. Tijdens het Stadscafé zal Michel meer vertellen over de ontwikkeling van het Bio Science Park en alles wat daarbij komt kijken.

Gijsbert van Es & Pieter van Straaten

Gijsbert van Es, medewerker van Gemeente Leiden en NRC-redacteur, verzorgt deze avond een zogenaamde Pecha Kucha (verhaal in 20 beelden). Hij doet dit samen met Pieter van Straaten, programmamanager innovatie en adviseur voor strategische vraagstukken bij Gemeente Leiden.

Mathias Lehner

Mathias Lehner is de presentator en moderator van RAP Leiden’s Stadscafé. Maar wie is hij eigenlijk? Dat mag je hem natuurlijk zelf vragen (na afloop van Stadscafé), maar kort samengevat is hij een bevlogen architect en directeur van zijn eigen bureau LEGU, leidt hij het internationale programma van de BNA en is hij o.a. bestuursvoorzitter bij Stichting Kunstfort en AetA.

En verder

Muzikale begeleiding zal er deze avond zijn van Electric Love, die in akoestische setting hun werk ten gehore brengen. Striptekenaar Johan van Engelenhoven zal de avond vastleggen in tekeningen die hij aan het einde van de avond aan het publiek zal presenteren.

RAP leiden

Deze pagina delen met je vrienden? Graag!