Stadscafé #7 Het Regent Weer Meer

Wat is de impact van klimaatverandering op ons dagelijks leven?

Op woensdagavond 20 juni organiseert RAP Leiden het tweede Stadscafé van 2018: ‘Het regent weer meer’.

Tijdens dit Stadscafé, dat plaatsvindt in Scheltema Leiden, gaan we in gesprek met experts en publiek over klimaatverandering en hoe nauw dit verbonden is met ons dagelijks leven. Zorg dat je erbij bent en praat mee! Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur. Toegang is gratis.

Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Leiden, Stad van Ontdekkingen.

 

Regent het weer meer?

In dit Stadscafé staat het thema ‘Water van Boven’ centraal. We zijn bijzonder vereerd dat Huub Mizee, al jaren dé weerman van Omroep West, Dirk van Peijpe (stedenbouwkundige, directeur van het bureau De Urbanisten) en Wolbert van Dijk (stedenbouwkundige en landschapsontwerper, directeur van Wolbert van Dijk Urban and Landscape Design) met ons in gesprek gaan.

 

Vraag het aan de weerman

Huub Mizee praat ons bij over  de oorzaken van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor de provincie Zuid-Holland als het gaat om hitte en neerslag. Ook licht hij de noodzaak toe van ruimtelijke aanpassingen, oftewel: klimaatadaptatie. Dirk van Peijpe geeft uitleg over watersensitieve inrichting van het openbaar domein, licht het onderwerp ‘watersensitieve stadsinrichting, de stad als spons’ toe en bekijkt hoe klimaatadaptatie de vorm en uitstraling van onze steden beïnvloedt. Wolbert van Dijk deelt zijn ervaringen binnen dit thema als het gaat om bewustwording bij de burger. Hoe dragen zij bij aan de oorzaken van het probleem en wat kunnen ze zelf doen om de stad klimaatadaptief te maken? Een projectvoorbeeld toegespitst op de stad Rotterdam is hier terug te vinden.

 

En wat zeg jij ervan?

Traditiegetrouw gaan we aan het einde van de avond in gesprek met het publiek. Dit alles onder leiding van Pieter van der Straaten, programmamaker innovatie en adviseur strategische vraagstukken bij de Gemeente Leiden. Violiste Anne-Marie Volten kleurt de avond in met prachtige klanken. Tijdens een afsluitende borrel is er voldoende tijd om de besproken onderwerpen nog eens met elkaar door te nemen.

Scheltema Leiden, Marktsteeg, Leiden, Nederland

20 juni 2018

20:00

Sluit Menu