Stadscafé #8 Tropisch Leiden

Hoeveel hitte kunnen we hebben?

Tijdens Stadscafé ‘Tropisch Leiden’ op woensdagavond 26 september in Scheltema Leiden gaan we in gesprek over de extreme temperaturen en de invloed hiervan op de Leidse regio. Wat doet warmte met de gezondheid van mensen en leefbaarheid van steden? Hoeveel hitte kunnen we eigenlijk hebben? Kom langs en praat mee!

Start 20.00 uur (Inloop 19.30 uur)
Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden

Warmterecord na warmterecord sneuvelde afgelopen zomer. Sproeiverboden werden afgekondigd, treinsporen trokken krom en voetenbadjes werden geïnstalleerd om de voeten (en hoofden) koel te houden. In de Leidse Hortus kwamen zelfs voor het eerst sinds 70 jaar metershoge Agaves tot bloei. Kortom, het was ook in de Leidse regio heet, om niet te zeggen: tropisch warm. En daar kunnen we maar beter aan wennen! Ben je erbij?

Warme woorden & koele kikkers

Frank van der Hoeven, onderzoeksdirecteur van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft bijt de spits af met een uiteenzetting van de gevolgen van stedelijke warmte en waarom er juist in steden dringend maatregelen genomen moeten worden. Floor van den Bergh (Buro Bergh) laat vervolgens zien hoe we als professionals en bewoners onze leefomgeving zelf kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. En we nemen een kijkje in de wereld van Tuinman & Tuinman, het duo dat samen met bewoners en de gemeente Leiden afgelopen jaar 27.143 tuintegels en 30.000 klinkers vergroenden.

Traditiegetrouw gaan we aan het einde van de avond in gesprek met het publiek (met jou dus). Want: wat merk jij van dit Tropische klimaat? En wat doe je zelf al om Leiden klimaatbestendig te maken?

Dit alles vindt plaats onder leiding van Pieter van der Straaten, programmamaker innovatie en adviseur strategische vraagstukken bij de Gemeente Leiden. Violiste Anne-Marie Volten kleurt de avond in met prachtige warme klanken. Tijdens een afsluitende borrel is er voldoende tijd om de besproken onderwerpen nog eens met elkaar door te nemen.

onbekend

26 september 2018

20:00

00:00

Sluit Menu